Cum Știi Dacă Ești Într-o Relație Nefericită

Scris de EMMA STOCKTON

Este o sarcină dificilă să determini dacă te afli într-o relație nefericită sau nu. Cu toate acestea, există câteva semne care te pot ajuta să îți dai seama dacă relația ta se îndreaptă în direcția bună sau dacă este timpul să spui adio.

Dacă ești de părere că relația ta are nevoie de îmbunătățiri, cel mai bine este să iei măsuri proactive și să o repari înainte de a se produce daune majore. Acestea fiind spuse, cum poți ști atunci dacă te afli într-o relație nefericită? Continuă să citești pentru a afla câteva dintre semnalele care îți vor spune dacă scânteia dintre tine și partenerul tău se diminuează.

Nu te mai bucuri de compania partenerului tău

Dacă ești mereu în căutare de companie cu alte persoane decât cu partenerul tău, este un semn de nefericire în relația ta. De exemplu, tu sau partenerul tău preferați să ieșiți cu prietenii în loc să petreceți timp împreună. Acest lucru arată clar că preferă compania lor în locul companiei tale. Întotdeauna oferă scuze jalnice ori de câte ori îi întrebi de ce nu petrec suficient timp cu tine. Majoritatea partenerilor nefericiți consideră că este interesant să petreacă mai mult timp cu prietenii, ceea ce creează un decalaj între voi doi.

Nu te mai bucuri de compania partenerului tău

Partenerul tău începe să te ignore

Ori de câte ori începi să presupui gândurile și planurile partenerului tău, arată că acesta nu te implică suficient în viața lui. Ei încetează să te implice în viața lor de zi cu zi fără nicio explicație. Prin urmare, continuați o relație nefericită dacă tu sau partenerul tău vă dați la o parte. Un cuplu nefericit încearcă rareori să se conecteze sau aceste încercări sunt puține și îndepărtate.

Partenerul tău începe să te ignore

Nu te mai certa

Îți dai seama că ești nefericit într-o relație atunci când aceasta este lipsită de comunicare, dezangajată și are un temperament acru. Fie că au încercat să vorbească despre asta, dar tu nu asculți sau nu răspunzi așa cum te aștepți. Ori le este teamă să comunice motivele lor. Printre efectele lipsei de comunicare se numără escaladarea conflictelor, perspective negative din partea partenerului tău. Poate exista, de asemenea, o deconectare, sentimentul de nedorit, singurătate, intimitate redusă și dificultăți în atingerea obiectivelor. A acorda timp pentru a reflecta asupra stării legăturii voastre vă poate ajuta să determinați dacă trebuie să faceți unele schimbări pentru a vă îmbunătăți relația.

Nu te mai certa

Ai încetat să apreciezi

Partenerii nefericiți se critică sau se depreciază reciproc în loc să-și recunoască eforturile. Dacă partenerul tău nu reușește să îți vadă valoarea în relație, atunci ceva este în neregulă. Dacă te afli făcând ceea ce trebuie și partenerul tău nu recunoaște acest lucru, ceva nu este în regulă.

Concentrarea pe “eu” mai degrabă decât pe “noi”

Oamenii devin adesea defensivi atunci când nu sunt fericiți într-o relație. A fi defensiv într-o relație blochează conexiunea și compasiunea, izolându-vă unul de celălalt. Înseamnă că partenerul tău se concentrează pe “eu” în loc de “noi”. Cel mai periculos și toxic aspect al unei relații este defensiva, care duce la negativitate. Defensiva este o reacție automată după ce te simți atacat sau criticat pe nedrept. Cu toate acestea, dacă partenerul tău este mereu în defensivă pentru critici minore, înseamnă că sentimentele tale nu sunt importante pentru el. Un partener nefericit va ignora întotdeauna dorințele și sentimentele tale.

Partenerul tău devine agresiv

Partenerii nefericiți au tendința de a se concentra pe temperamentele lor care apar după un timp într-o relație. De exemplu, ei dezvoltă certuri ciclice care nu sunt niciodată rezolvate. Unele dintre aceste temperamente negative includ certurile pe tema banilor, a treburilor casnice și chiar altercațiile fizice. În loc să se concentreze asupra situației și a soluției la o problemă, ei se ceartă întotdeauna pe faptele din spatele unui conflict.

Nu mai apreciezi atenția pe care ți-o acordă partenerul tău

Atunci când îți vezi partenerul ca pe cineva care îți fură tot, în loc să îl apreciezi pentru tot ceea ce face pentru tine. Atunci și acesta este un indiciu că există ceva în neregulă cu relația voastră.

Începi să te gândești la fostul tău prieten

Atunci când ești nefericit, creierul tău creează un nou punct de referință pentru ceea ce înseamnă fericirea. Începi să îți compari situația actuală cu ceea ce simțeai cu fostul tău partener. Creierul tău creează o nouă memorie care detaliază ce înseamnă fericirea în absența partenerului tău actual. Odată ce se întâmplă acest lucru, nu este greu să știi că ești nefericit în relația ta.

Concluzie

A fi într-o relație poate fi unul dintre cele mai minunate lucruri din viață. Îți oferă pe cineva cu care să-ți împărtășești speranțele și visele. Dar atunci când acea persoană devine o parte importantă din viața ta, poate începe să îți afecteze și sănătatea mintală, deoarece relațiile nu sunt întotdeauna ușoare. Relațiile au suișurile și coborâșurile lor unice. În mod natural, cu toții trecem printr-un fel de luptă la un moment dat sau altul. Ceea ce este important este să fii capabil să recunoști dacă relația poate depăși aceste sentimente sau dacă este timpul să mergi mai departe.