10 Motive Pentru Care Îl Visezi Pe Fostul sau Fosta

Scris de EMMA STOCKTON

Există multe motive pentru care s-ar putea să visezi la fostul tău iubit. De cele mai multe ori, aceste vise nu sunt plăcute și ne lasă un sentiment de neliniște. Ele sunt adesea ambigue, dar sentimentele pe care le provoacă le fac să pară reale.

Într-un studiu realizat de Sigmund Freud, acesta a concluzionat că, ori de câte ori o persoană visează, există o încercare sau o satisfacție reușită în subconștientul ei sau al lui sau chiar în mintea ei /lui conștientă.

Așadar, ce înseamnă când îți visezi fostul?

Sentimente neîmpărtășite

Îl visezi pe fostul tău iubit din cauza unor sentimente nerezolvate sau neîmpărtășite, iar acest lucru te face să te simți nesigură. Subconștientul tău încearcă să-ți spună ceva important despre tine sau despre viața ta. Pe scurt: ai nevoie să închei relația respectivă.

Sentimente neîmpărtășite

Sentimentul de singurătate

Dacă te simți rănit/ă și trădat/ă din cauza faptului că fostul sau fosta a trecut mai departe, poate că este timpul să te uiți la motivul pentru care te simți atât de disperat/ă. Dacă continui să încerci să te împaci cu persoane care te-au respins deja sau le îndepărtezi, atunci visele tale despre ele vor continua cel mai probabil.

Sentimentul de singurătate

Te simți anxios/ă

Ți-ai visat fostul sau fosta în ultima vreme? Dacă da, înseamnă că ai putea fi neliniștit/ă în privința unei noi decizii. În afară de asta, visele ne pot transmite și altceva. Ele pot fi o formă de împlinire a dorințelor sau de a face față unor emoții și gânduri dificile.Există posibilitatea să îl visezi pe fostul sau pe fosta pentru că ești neliniștit/ă în legătură cu un anumit eveniment care e pe cale să aibă loc.

Te simți anxios/ă

Trauma despărțirii

Despărțirea de un partener este unul dintre cele mai dificile lucruri cu care cineva se poate confrunta. Nimic nu seamănă mai mult cu un coșmar decât această tranziție emoțională. Și e exact așa cum s-a simțit întotdeauna cu el/ea : lin și cald într-un moment, apoi rece și distant în următorul. Acestea întâmplându-se cu atât de mult timp în urmă încât aproape că uiți cât rău îți facea până când te când visezi din nou cu el/ea.

Îți este dor de fostul sau fosta

Atunci când ești într-o relație, ultimul lucru care îți trece prin minte este că într-o zi s-ar putea să vă despărțiți. De obicei, abia după ce relația s-a încheiat începi să realizezi cât de mult îți lipsește fostul iubit sau fosta iubită. Și, uneori, chiar dacă relația ta s-a încheiat și nu mai are cum să continue, să te gândești la fostul tău iubit poate părea un obicei.

Gelozia

În acest caz, este o constatare de fapt: visele tale despre fostul tău iubit sau fosta ta iubită sunt cauzate de gelozie. Nu ne putem abține să nu ne gândim la persoana pe care o iubim atunci când aceasta este departe de noi. Poate că te simți singur/ă și gelos/oasă sau poate că subconștientului tău pur și simplu îi lipsește legătura cu această persoană.

Lupta pentru custodia copiilor

Ți-ai visat fostul/a pentru că te simți prost că ai decis să te desparți de el/ea. Încă mai ai probleme de rezolvat cu el/ea, cum ar fi spre exemplu custodia comună și pensia alimentară pentru copii.

Relație toxică sau abuzivă

Atunci când îți visezi fostul iubit, este adesea un semnal din partea subconștientului tău că nu ai rezolvat pe deplin relația din trecut. Dacă visezi pe cineva care a fost abuziv cu tine sau a acționat într-un mod toxic, acest lucru ar putea indica faptul că nu te-ai vindecat complet de respectiva despărțire și poate avea legătură și cu anumite probleme nerezolvate din interiorul tău.

Ai probleme cu partenerul actual

Acesta este un subiect sensibil. Ați avut un vis despre fostul tau iubit sau fosta iubita pentru prima dată în mai multe luni de la despărțire. Acest lucru te-ar putea duce într-o depresie existențială, deoarece te poți întreba dacă în subconștient vrei să te împaci cu el sau dacă nu cumva partenerul tău actual face ceva greșit.

Îți vrei fostul sau fosta înapoi

Ce simți când ți-e dor de fostul tău iubit sau fosta ta iubita ? S-ar putea să simți că ești fericit/ă sau trist/ă. Dar oare nu simțim de obicei câte puțin din amândouă în același timp? Cheia este să afli ce este necesar pentru a-l face pe fostul tău iubit să vrea să fie din nou cu tine – și apoi să faci să se întâmple!

Atunci când îți visezi fostul sau fosta, nu înseamnă neapărat că se întâmplă ceva între tine și fostul tău partener sau iubit. Potrivit lui Lauri Quinn Loewnberg, un celebru analist de vise, ar putea să însemne, de asemenea, că ceva se întâmplă cu tine însuți. Dar trebuie să știi că nu ai de ce să-ți faci griji, pentru că totul va fi bine – mai devreme sau mai târziu.