Cum Să Treci Peste o Despărțire

Scris de EMMA STOCKTON

În calitate de ființe umane, cu toții intrăm în relații la un moment dat sau altul. Ne îndrăgostim și ne îndrăgostim și ne despărțim. Uneori suntem incapabili să ne menținem relațiile, în special relațiile intime. Aceste relații apropiate par foarte complexe uneori, iar noi ne trezim cu inima frântă. Unii sunt suficient de norocoși să își găsească “sufletul pereche” și să rămână cu el o viață întreagă.

În mod obișnuit, există unii dintre noi care continuă să se trezească sărutând broaște care refuză să se transforme în prințul nostru fermecător. Astfel, ne trezim că nu avem de ales decât să părăsim relațiile. Acceptăm înfrângerea, chiar dacă am investit timp într-o relație, iar aceasta nu funcționează. Nu este neapărat durata relației care determină cât de adâncă este durerea noastră de inimă. Ci faptul că a trece printr-o despărțire este destul de rău.

Așadar, următoarea întrebare pe care trebuie să ne-o punem este: “Cum se poate trece cel mai bine peste o despărțire?”. Ia-ți o cutie de înghețată sau și hai să începem.

Acordă-ți timp să jelești

Psihologii au spus că o persoană care trece printr-o despărțire poate simți că a suferit o pierdere. Prin urmare, este foarte important să jelească pierderea relației trecând prin întregul proces de vindecare și nu există scurtături!

Acordă-ți timp să jelești

Acordă-ți timp să jelești

Nu va fi de ajutor să ții legătura cu fostul tău soț sau fosta ta soție. Obține un final și acceptă faptul că relația s-a terminat. Stai departe de rețelele lor de socializare și nu-l ” urmării” în niciun fel.

Acordă-ți timp să jelești

Răsfață-te

Oferă-ți o zi de spa. Terapia prin masaj și relaxarea vor fi benefice și îți vor permite să te simți din nou bine cu tine și cu corpul tău. Timpul liber va fi, de asemenea, bun pentru tine, deoarece îți poți limpezi mintea și te poți gândi la viitor fără fostul tău soț.

Răsfață-te

Plângi, plângi și mai plângi

Plânsul ajută, deoarece poate oferi un sentiment de ușurare. Plânsul eliberează, de asemenea, anumiți hormoni care îți ajută mușchii să se relaxeze și îți face corpul să se simtă mai puțin tensionat. Nu îți fie rușine și nu te simți ca o persoană slabă pentru că plângi. Potrivit acestui studiu, exprimarea sentimentelor este bună și reprezintă o mare ușurare.

Mergi la cumpărături

Terapia la cumpărături îți va lua gândul de la despărțire, iar o nouă ținută te va inspira să ieși în oraș și să dansezi toată noaptea. Cine știe, s-ar putea chiar să cunoști persoane interesante. Este un fapt bine cunoscut faptul că ne simțim bine în pielea noastră atunci când suntem bine îmbrăcați. Mai mult, ne crește și nivelul de încredere și de stimă de sine. O stimă de sine ridicată este vitală pentru a trece peste o despărțire, deoarece te face să te simți bine în pielea ta și nu lipsit de valoare pentru că nu mai ești într-o relație.

Petrece timp cu prietenii tăi

Petrece timp cu prietenii tăi. Probabil că nu ai avut prea mult timp “timp între fete și băieți” pentru că erai într-o relație. În loc să te izolezi și să stai singur acasă, este o idee mult mai bună pentru tine să ieși și să îți trăiești viața. Prietenii tăi vor fi gata să te ajute să treci peste crizele de furie și lacrimile tale. S-ar putea chiar să ai momente în care să-ți lovești fostul. Folosește-le pentru a te descărca atunci când ai nevoie. Comunică, glumește și fă lucruri amuzante și interesante pe care le fac prietenii.

Găsește-ți un hobby

Acceptă faptul că ești din nou singur(ă) și fă lucruri care te mulțumesc. Găsește activități pe care le poți face cu prietenii și familia. În plus, găsește, de asemenea, ceva ce poți face de unul singur. Te-ai obișnuit să fii într-un cuplu și să faci activități în cuplu, dar tu ești un individ. Este timpul să îți găsești din nou pasiunile. Nu sta degeaba și nu-ți plânge de milă. Găsește-ți un hobby care să te facă să nu te mai gândești la fostul tău sau fosta. Acest lucru ajută să mergi mai departe și să găsești din nou puțină bucurie.

Nu te arunca imediat într-o nouă relație

Poate părea o idee grozavă să treci peste despărțire. S-ar putea să crezi că este o idee bună să te întorci în ritmul lucrurilor. Cu toate acestea, să începi să te întâlnești cu alte persoane imediat ce te-ai despărțit de partenerul tău nu este bine. Este mai bine să te vindeci complet și să îți uiți fostul. Nu-ți acoperi durerea prin a fi cu altcineva prea repede. Acordă-ți suficient timp. Începe o nouă relație doar atunci când simți că te-ai vindecat complet după despărțirea din trecut.

Mergi mai departe.

Știm cu toții că acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, dar, cu cât mai repede treci mai departe, cu atât mai bine va fi înainte. Relația s-a terminat și nu are rost să aștepți și să speri că fostul tău iubit (ă) se va întoarce. Așteptarea nu te va ajuta în niciun fel.

Relația nu a funcționat și s-a încheiat cu un motiv. Nu ai reușit să o rezolvi și este în regulă. De asemenea, încearcă să nu te mai învinovățești pe tine sau pe fostul tău soț sau fosta ta soție, amândoi ați vrut să o rezolvați. În acest moment, nu vei face decât să te torturezi, închide acest capitol cât mai repede.

Fără contact

Poate părea o idee bună să îți suni fostul soț sau fosta soție pentru a lămuri lucrurile. Cu toate acestea, o abordare fără contact este cea mai bună opțiune. Dă-i unfollow fostului tău prieten de pe toate platformele de socializare. Oricât de greu ar fi acest lucru, este foarte important. Problema este că, cel mai probabil, vei părea disperat dacă îți contactezi fostul. Mai mult, fostul tău poate răspunde într-un mod care nu îți place, ceea ce te poate face, de asemenea, să regreți că l-ai contactat.